Konferencia- és tornatermet adtak át Kömlődön

2016. november 12., szombat

Steinbach József dunántúli református püspök és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át november 11-én a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények konferencia- és tornatermét, amely 25 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

„Az egyházaknak nyújtott támogatás olyan befektetés, mely visszahat az egész országra és a közösségre" – mondta köszöntőjében a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy a település református közössége tíz év alatt egy visszakapott romos iskolából indulva fogyatékosokat foglalkoztató és gondozó központot hozott létre.

A református templomban tartott hálaadó istentiszteleten megjelenteket köszöntötte Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője és Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, majd az országgyűlési képviselő Máté László esperessel a templom kertjében leleplezte a magyar diakonisszák tiszteletére állított emlékoszlopot.

A most átadott 300 négyzetméteres konferencia- és tornaterem korábban az önkormányzat üresen álló főzőkonyhája volt, melyet a templom körül lévő, fogyatékosok embereket foglalkoztató és gondozó központ épületei fogtak közre. A felújított létesítményben végzik majd a gondozottak rehabilitációs testnevelését, valamint itt kaptak javítóbázist az intézmény járművei, melyekkel a támogató szolgálatot látják el.

Kömlőd egyházközsége tíz év alatt 340 millió forint támogatást nyert el. Az összegből foglalkoztatóházat, majd lakóotthont és támogató szolgálatot hoztak létre középsúlyos és halmozottan fogyatékos felnőtteknek, miután 2004-ben az önkormányzattól romos állapotban visszakapták a gyülekezet egykori általános iskoláját. A településen 32 évig szolgáló lelkipásztorról elnevezett a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézményekben 45 embert foglalkoztatnak, 12 gondozott lakóotthonban él. Az intézet 18 új munkahelyet teremtett.

MTI, fotó: Bodnár Boglárka

Istent keresem

2Móz 34,29–35

„…leplet tett Mózes az arcára” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink