Kolozsvárra költözik a “Vagyok, aki vagyok”

2014. március 31., hétfő

Kolozsváron tekinthetik meg az érdeklődők a Debreceni Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet interaktív kiállítását március 30-április 12-ig, 9 és 17 óra között a Sapientia EMTE Studiótermében (Kolozsvár, Tordai út 4. szám). Az ünnepélyes megnyitót vasárnap, március 30-án 17 órától tartják a Sapientia EMTE Aulájában. A kiállítást Püski Dániel debreceni egyetemi lelkész nyitja meg.

A tárlat eljutott már Szegedre és Nagyváradra, valamint a Debreceni Egyetem Főépületében is látható volt. Az interaktív tárlat, amely a Tiszántúli Református Egyházkerület anyagi támogatásával jött létre, először 2013. július 23-27. között Mezőtúron, a Csillagpont Református Ifjúsági Fesztiválon mutatkozott be, akkor több mint 900 látogatója volt.

A kiállítás a középiskolás és egyetemista fiataloknak szeretne segítséget nyújtani az önmaguk megtalálásában. Humoros, vagy éppen meg/elgondolkoztató képekkel, idézetekkel, provokatív felvetésekkel egy párbeszédet szeretne elindítani a kiállítás tartalma, és a "néző" között. Szándékosan nem kész válaszokat kíván adni, hanem inkább továbbgondolásra, tudatos életvezetésre akarja indítani a látogatókat. A kiállítás egy 9 önálló útból álló labirintus, ami külön-külön, vagy akár egyszerre is bejárható.

A kilenc témakör: a gyökerek, a többszörös identitás/szerepek, a csoport identitás, a digitális identitás, az önkép, a nemi identitás, az identitás határai, az identitás fejlődése és a tökéletesség/tökéletlenség. Ezt a kilenc témát járhatja körbe a látogató, és bármelyik úton is induljon el, az út végén a templomba érkezik. A tárlat nem teljes olyan szempontból, hogy bővíthető, így a diákok saját maguk is adhatnak képet a kiállításhoz, amelynek ötletgazdája Arany Barbara és Püski Dániel egyetemi lelkészek voltak.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.