Közlemény

2010. június 07., hétfő

A Záhonyi Református Egyházközség közleménye a Jobbik Magyarországért Mozgalom trianoni megemlékezése kapcsán.

Közlemény

 

A Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét a magyar Országgyűlés. Ezért 2010. június 4-én országszerte voltak megemlékezések és ünnepségek. Így városunkban, Záhonyban is, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezett megemlékezést a trianoni emlékmű avatása kapcsán, a rendezvény helyszíneként előzetesen a Petőfi Parkot jelölve meg.

Az ünneplők és a megemlékezők azonban a lelkipásztor és a presbitérium előzetes megkeresése és engedélye nélkül a Záhonyi Református Templomba vonultak, ahol többek között Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya tartott beszédet. Így tévesen azt a látszatot keltették, mintha a református egyházközség szellemi közösséget vállalna a Jobbik Magyarországért Mozgalommal.

Ezt tisztázandó kijelentjük, hogy a Záhonyi Református Egyházközség mindennemű politikai irányzattól, így a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is elhatárolódik, és egyúttal hangsúlyozzuk, hogy tudtunk és engedélyünk nélkül használták a templomot e politikai színezettől nem mentes rendezvényre. A templom Isten háza, ahol Isten igéjét hirdetik. Ezért nincsen lehetőség arra, hogy a templom bármilyen politikai párt által szervezett ünnepség színtere legyen.

Záhony, 2010. június 6.

Eszenyi István gondnok                         Román János lelkipásztor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.