Kitüntetések pedagógusoknak

2014. március 03., hétfő

A Makkai Sándor- és az Imre Sándor-díjra április 4-ig lehet pedagógusokat jelölni.

„Felhívás pedagógus kitüntetések tárgyában

1997-ben Zs-14/1997. számú határozatával alapította meg a Magyarországi Református Egyház Zsinata azt a két református pedagógus kitüntetést, mellyel 2014-ban immár 17. alkalommal ismerhetik el a pedagógusok teljesítményét:

a) Makkai Sándor-díj – a református nevelési eszmények átültetéséért a mindennapi pedagógiai gyakorlatba. A díj adományozásának feltétele: több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református közoktatási intézményben, kiemelkedő szakmai munka, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díj átadására 2014. augusztus 30-án, a 2014/15. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén kerül sor.

b) Imre Sándor-díj – a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért. A díj adományozásának feltétele: több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díj átadására 2014. november 13-án a Zsinat ülésén kerül sor.

A kitüntetésre történő felterjesztéseket 2014. április 4-ig a Zsinati Oktatási Iroda (1146 Budapest, Abonyi u. 21.) kérjük eljuttatni. A jelölésekhez csatolni kell az intézmény igazgatótanács támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógus kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2014. április 23-24-i ülésén határoz.

MRE Zsinati Oktatási Iroda"

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.