Kék vödör karácsonyra

2013. november 22., péntek

Idén is várja az adományokat a kék vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. A gyűjtés célja, hogy azoknak is jusson ajándék karácsonykor, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék egymásnak vagy maguknak. Az akció december 13-ig tart.

Az évek óta megszervezett akcióban tavaly országosan csaknem 2300 edényt töltöttek meg az adományozók, ebből több mint hétszázat debreceni önkormányzati és református oktatási intézmények. Az összegyűlt élelmiszert itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. A korábbi években támogattak hazai és határon túli iskolákat és katonacsaládokatis.

Idén azon nehézsorsú családoknak és magányosoknak gyűjtenek, akik nem hallatják hangjukat, akikért nekünk kell kiállni és kiáltani. A kék vödrökbe elsősorban tartós élelmiszereket, édességeket várnak. Egy telepakolt vödör értéke, körülbelül háromezer forint. Ahol több élelem gyűlik össze, mint ahány tároló edény van, ott kartondobozba vagy tasakba is gyűjthetik a tartós élelmiszert. Az akcióba bármilyen intézmény, vagy magánszemély bekapcsolódhat. A szervezők várják munkaközösségek, nyugdíjas klubok, lakóközösségek, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a szűkölködők adventi időszakát.

A vödröket Debrecenben, a Fűvészkert utca 4-es szám alatt, a portán lehet átvenni, majd ugyanott lehet leadni előzetes egyeztetés alapján. A megtelt edényeket december 20-ig szállítják el. Idén először Debrecen központjában, a Kossuth téren, az ADD TOVÁBB faházikónál a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei is átveszik az adományokat december 1-től 22-ig, 14 és 19 óra között. Itt az élelmiszerek mellett meséskönyveket és játékokat is szívesen fogadnak.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.