Kalandozások János evangéliumában

2015. március 05., csütörtök

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom idén is a Bibliavasárnap előtti pénteken és szombaton tartotta bibliaismereti versenyét, melynek ezúttal a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

Határokon innen és túlról 18 református középiskolából 29 csapat érkezett a versenyre, hogy ezúttal János evangéliumának ismeretéről adjanak számot. Péntek délután egy rendhagyó kalandversenyen vehettek részt a vállalkozó kedvű csapatok (21 csapat). Az iskola területén elhelyezett négy fő,- és tíz mellékfeladat között kellett úgy ügyeskedniük, hogy a rendelkezésükre álló idő alatt minél több pontot gyűjtsenek össze.

Tudásuk mellett kreativitásukra és ügyességükre is szükségük volt a diákoknak ahhoz, hogy felismerjék a bibliai helyszíneket, megkeressék az elrejtett tárgyakat, sötétben kitapogassák a világosságot, versenyt fussanak a tanítványokkal, megkeressék az utat és az igazságot, Facebook profilt készítsenek Fülöpnek vagy Nikodémusnak, vagy éppen Lázár helyébe képzeljék magukat. A kalandversenyben a pápai Eperfa csapat bizonyult a legeredményesebbnek, másodikok lettek a kaposvári Útkeresők, harmadikok pedig a Christmasters Sárospatakról.

Szombaton Dr. Pecsuk Ottó áhítata utána a korábbi évek hagyományát követve egy száz kérdésből álló teszt megválaszolása várt a versenyzőkre. Ebben legeredményesebb a sárospataki Christmasters csapat volt, míg második a Búzaszemek lett a budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumból, harmadik pedig a pápai Eperfa.

A verseny eredményének részletes sorrendje az SDG holnapján olvasható.

Forrás: sdg.org.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.