Jon Stott: Korunk égető kérdései

2010. június 14., hétfő

altJonn Stott a legjelentősebb angol evangéliumi vezető személyiség legújabb könyvében a keresztény élet társadalmi és erkölcsi kérdéseit veszi sorra lelkiismeretes alapossággal. Olyan égető kérdésekben vázolja fel a lehetséges keresztyén magatartást, mint a túlnépesedés, szegénység, környezetszennyezés, munkanélküliség, terrorizmus, házasság és válás, homoszexualitás és abortusz.

altJohn Stott evangéliumi vezető a keresztény élet társadalmi és erkölcsi kérdéseit veszi sorra lelkiismeretes alapossággal. Alaptétele, hogy a társadalmi mozgások ekemzése, és az aktivitás, sőt bizonyos célokért a politikában való részvétel is hivatásunkhoz tartozik. Olyan égető kérdésekben vázolja fel a lehetséges keresztyén magatartást, mint a túlnépesedés, szegénység, környezetszennyezés, munkanélküliség, faji megkülönböztetés, világméretű háborúk és járványok, terrorizmus, házasság és válás, homoszexualitás, abortusz és eutanázia. 

A szerzőről:

Több mint negyven bibliamagyarázata és teológiai könyve jelent meg, melyeket számos nyelvre lefordítottak. A cambridge-i Trinity College-ban szerezte doktorátusát, és tiszteletbeli doktor az USA, Kanada és Anglia más egyetemein. Magas rangú kitüntetésekben részesült: többek között a világkeresztyénségért végzett szolgálataiért a királynőtől megkapta a "Brit Birodalom Parancsnoka" kitüntetést. Elnöke volt a Brit
Szentírás Szövetségnek és a Brit Evangéliumi Szövetségnek, 1974-ben főszervezője a Lausanne-i Nemzetközi
Világevangélizációs Kongresszusnak.

Kiadja a Harmat Kiadó

Ár: 3200 forint

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.