Jókán táboroznak a fogvatartottak és a hátrányos helyzetben lévő szülők gyermekei

2010. augusztus 19., csütörtök

 

altA Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Börtönmissziójának hittantáborában a sport és művészet is kiemelt teret kap.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Börtönmissziója és a nagyölvedi székhelyű Simon nonprofit szervezet augusztus utolsó hetében hittantábort szervez, melyben a sport és művészet is kiemelt teret kap a fogvatartottak, illetve olyan családok négy és tizenhárom éves gyermekei számára, akik különböző okok miatt a társadalom perifériájára kerültek.

A jókai Betlehem missziós központban megrendezendő ötnapos, családias jellegű táborban huszonkét gyermek - akik Szőgyénből, Bogyarétről, Farnadról, Érsekkétyről, Bajkáról  érkeznek - élvezhetik a szünidő utolsó napjait.

A tábor ideje alatt a gyermekeknek lehetőségük lesz bibliai történetekkel ismerkedni, rajztehetségük fejlesztésére, sportolni, fürödni a közeli folyóban, természetes anyagokat és köveket gyűjteni, amelyekre  különféle motívumokat festhetnek, de lesznek versenyek és klubtevékenységek is.

A gyermekek szórakoztatásáról Balogh Ildikó, a Simon nonprofit szervezet igazgatója, Antala Éva nagyölvedi lelkipásztor, a Szlovák Börtöntársaság vezetőségének tagja, Pavel Korbel  Svájcban élő festőművész, Bohák József hitoktató, Bohák Ildikó diakónus, Vajda Zsófia szociális munkás, egészségügyi nővér, Kelemen Sándor matematikus és Kelemen Zsófia egyetemi hallgató gondoskodik.

A szervezők a résztvevőknek a tábor utolsó napján különböző felajánlásokból használt ruhákat, játékokat, iskolai tanszereket és könyveket osztanak ki. A fogvatartottak, illetve a hátrányos helyzetben élők gyermekek táboroztatási költségéhez a Szlovákiai Református Egyház a Közalapból kétezer euróval járult hozzá.

reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.