Izrael: különleges rendelkezés Ramadánra

2010. augusztus 13., péntek

altIdén augusztus 10-én megkezdődött az iszlám világ fontos vallási böjti időszaka, a Ramadán hónap. Ilyenkor gyakran hallani: Áldott Ramadán hónapot! Izraelben is hoztak rendelkezéseket a méltó ünneplésre.

Az izraeli katonáknak elrendelték, hogy főként a nyugat-jordániai területeken a böjti hónap ideje alatt nyilvános helyeken lehetőleg ne egyenek vagy ne igyanak. Számos könnyítést is elrendelt a katonai vezetés a palesztinok számára. A katonák parancsban kapták: nagy mértékben demonstrálják a tiszteletet és a megértést – olvasható az izraeli hadsereg vezetése által kedden kiadott parancsban. A hadseregben és a katonák hozzátartozói között brosúrákat osztanak ki arról, hogy mi is az ünnep lényege. Az ünnepre tekintettel számos ellenőrzési ponton meghosszabbították a nyitva tartást. Palesztin családoknak engedélyezték, hogy a nyugat-jordániai területekről Izraelben élő rokonaikat egy héten át meglátogathatják. Izraelben élő araboknak is lehetőségük van arra, hogy Júdeába, illetve Szamáriába utazzanak, s ott találkozzanak rokonaikkal. Más arab országokból 200 látogatónak engedélyezték humanitárius okokból az izraeli beutazást. (Jesus.de – 2010-08-13 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.