Ismét Mályiban találkoztak a GeKIB tagjai

2014. március 05., szerda

Mályiban találkozott a Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket és az ifjúsági szervezetek vezetőit tömörítő Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) február 24-26. között. A résztvevők beszámoltak munkáikról, egyeztettek az idei programokról és beszélgettek a fiatalok megszólításának lehetőségeiről, eszközeiről.

A háromnapos szakmai fórumon Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője számolt be a közelgő eseményekről: az április elején tartandó Zsinati Ifjúsági Fórumról, az Egység Napjához kapcsolódó programokról, a Kárpát-medencei imaéjjelről, valamint az augusztus végére eső Konfi+ találkozóról.

A konferencia mozzanatai a fiatalok megszólítására összpontosultak. Egy korábban indult előadássorozat folytatásaként Jim Brown, az Exodus Felekezetközi Protestáns Ifjúsági Szervezet európai igazgatója az ifjúsági munkába történő bevonásról és a tanítványozásról beszélt. Kerekes Szabolcs, a Barnabás Csoport Alapítvány előadó-tanára a fiatalok motiválását és a Krisztussal való szeretetközösséget hangsúlyozta előadásában.

A háromnapos eseményen jelen voltak a Kárpát-medencei egyházkerületek ifjúsági referensei, szervezetek vezetői, továbbá a református teológiák képviselői, mintegy negyvenen. Számukra Bányai Sándor élménypedagógus kínált csapatépítő tréninget és élménypedagógiai játékokat. A közös munka mellett lelki feltöltődésre is jutott idő, ezt szolgálták a reggeli és esti áhítatok, illetve a személyes beszélgetések.

Kojsza Péter

Forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.