India: néma tiltakozó felvonulás a keresztyénüldözés ellen

2010. február 03., szerdaaltA hatalmas, kontinensnyi Indiában január 30-án lesz Mahatma Gandhi halálának évfordulója. Ekkor néma tiltakozó felvonulást tartanak a hittestvéreink a keresztyénüldözés ellen.

Mohandas Karamchand Gandhi, közismert nevén Mahatma Gandhi India egykori legendás politikai és lelki-szellemi vezetője, hindu filozófus, az erőszakmentes ellenállás világszerte ismert alakja 1948. január 30-án hunyt el. A Mahatma nevet a szintén világhírű indiai író-költő, zeneszerző, irodalmi Nobel-díjas Rabindranath Tagore adta neki, aminek ez a jelentése: Nagy Lélek. Az évfordulón Karnataka városban több ezer keresztyén részvételével néma menetet, tüntetést szerveznek az India egyes részein egyre nagyobb méreteket öltő keresztyénüldözés ellen. A tiltakozó menet résztvevői már korábban kérték az indiai központi kormánytól, hogy vessen véget az üldözésnek. Az Indiai Keresztyén Egyházak Tanácsa közlése szerint csak 2009-ben több, mint 160 támadás érte a kisebbségben élő indiai keresztyéneket, illetve templomaikat. (asianews.org – 2010-02-03 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.