Imádkozni hittel és alázattal sosem hiábavaló - Kárpát-medencei Imanap Miskolcon

2011. december 06., kedd

A Kárpát-medencei református nőszövetségek december 4-én, vasárnap rendezték meg a már hagyományosnak számító imanapjukat.

Miskolcon a Tiszáninneni Egyházkerületi székház nagyterme adott otthont az alkalomnak, amelyre a Miskolc és környékbeli gyülekezetek tagjait várták.

A Miskolci Református Nőszövetség a Tiszáninneni Egyházkerület székházába invitálta az elcsendesedni vágyókat. Az eseményre Tiszalúcról, Nyékládházáról és Hernádnémetiből érkeztek református közösségek.

Az ünnepi istentiszteleten az igehirdetés szolgálatát Mátyásné Kiss Katalin végezte. Élő egyház ott van, ahol Jézus Krisztus előtt nyitottak az emberek – hangsúlyozta a Nyékládháza-Mezőnyéki egyházközség lelkipásztora, aki úgy véli, mindenkinek egyen-egyenként kell kivennie a részét a munkából. Mátyásné Kiss Katalin rávilágított: néha a belső körökben nem túl virágzó egyházakról tehetünk tanúságot. Hozzátette: lehet, hogy meglankadnak a kezek, de imádságra még össze tudjuk kulcsolni azokat. A keresztyén ember küldetése, hogy gondozza és ápolja egyházát. Először azonban magunkról kell gondot viselnünk, hiszen csak így tudjuk jól pásztorolni a nyájat” – fogalmazott.

Az imanap jelentősége, hogy lélekben találkozzunk határon túl élő testvéreinkkel, s közösen szálljon imánk Istenhez – mondta Keresztesi Lászlóné szervező. A Miskolci Nőszövetség elnöke bízik abban, hogy jövőre még többen vesznek majd részt a határokat átívelő, magyarságot összefogó kezdeményezésen.

Forrás: www.tirek.hu 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.