Ifjúsági munkások találkozója

2012. március 13., kedd

Ötödik alkalommal találkozott a Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket és az ifjúsági szervezetek vezetőit tömörítő Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) március 7. és 9. között, ez alkalommal a Felvidéken, Helembában. A tanácskozás résztvevői beszámoltak munkáikról, egyeztettek az év közös témájáról, valamint az együttműködés további lehetőségeiről tanácskoztak.

A háromnapos tanácskozáson Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője számolt be a közelgő eseményekről: a Zsinati Ifjúsági Fórumról és a május 18-20-i hétvégére eső, a magyar reformátusok egységét ünneplő nagyszabású budapesti és országos programokról (Református Zenei Fesztivál, ZEFIR, Szeretethíd). Bemutatkozott Fehér Eszter, a Szeretethíd új koordinátora, szó esett a miskolci, budapesti és dunaszerdahelyi Kontrasztkiállításról, a Konfi+ konferenciáról, amely idén elsősorban a konfirmáció utáni korosztállyal foglalkozóknak kínál majd segítséget, illetve az idei év kiemelt ifjúsági eseményéről, az augusztus 2-5. között Szovátán tartandó Válts irányt! fesztiválról, valamint a 72 óra kompromisszumok nélkül akcióról, és a Károli Gáspár Református Egyetem működéséről is hangzott el prezentáció.

A GeKIB tagjai sikeresnek ítélték a tavaly októberben lezajlott első Kárpát-medencei imaéjjelt, amelyre több mint ezer fiatal regisztrált. Idén október 12-én szervezik meg az alkalmat. Az együttműködés további lehetőségei között felmerült egy Kárpát-medencei bibliaismereti verseny gondolata, valamint az igény, hogy a teológiák szorosabban működjenek együtt az ifjúsági szervezetekkel, akik szívesen kínálnának gyakorlati helyet az ifjúsági munka iránt érdeklődő teológusoknak. Ugyancsak nagy várakozással tekintenek a GeKIB tagjai a hamarosan induló, új reformatus.hu honlapra, amely egy helyen fogja bemutatni a GeKIB tagszervezeteit, programjait.A találkozón ez alkalommal a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet, a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szervezet, az erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, az erdélyi és magyarországi Bethánia CE Szövetség képviselői, a Fiatal Reformátusok Szövetsége, a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom, a Református Fiatalok Szövetsége, a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, a Zsinati Ifjúsági Iroda és a Dunántúli Egyházkerület ifjúsági lelkésze vettek részt. A résztvevők egyöntetűen megfogalmazták igényüket a közös munka elmélyítésére és a közös érdekképviselet kiépítésére, valamint örömüknek adtak hangot, hogy együttműködésük már régen túllépett a formális kereteken.

Bagdán Zsuzsanna

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.