Hogyan rendelkezhetek adóm 1%-áról?

2012. április 04., szerda

Kérjük, személyi jövedelemadója egyszázalékával támogassa Ön is a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát! Technikai szám: 0066

Az 1%-ról 2012-ben is az adónyilatkozat részeként, az úgynevezett EGYSZA mellékletében lehet rendelkezni, amit kitöltött formában letölthet honlapunkról! Az EGYSZA melléklet csak sértetlen formában érvényes, a kitöltés után ne vágja ketté!

Hogyan rendelkezhet adója 1%-ról?

Önadózóként adóbevallását (a 1153-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, 2012. május 21-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).

Ha az Ön adóbevallását munkáltatója készíti el, a kitöltött EGYSZA lapot tegye borítékba, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2012. május 10-ig. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.)

Amennyiben Ön már beküldte az adóbevallását, de elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról a kitöltött EGYSZA lapot tegye borítékba, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az illetékes adóhatósághoz 2012. május 21-ig. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.)

Abban az esetben, ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában a kitöltött EGYSZA lapot adóbevallásával együtt küldje vissza.

Adóbevallási határidők:

Munkahelyi bevallás - 2012. május 10.

Önadózás - 2012. május 21. 

A kitöltött rendelkező nyilatkozatot letöltheti a cikk jobb hasábjában található KAPCSOLÓDÓ LETÖLTÉSEK ablakból!


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.