Határtalanul…

2015. április 09., csütörtök

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő HAT-14-01-0406 Határtalanul! pályázata keretében a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Arany János Általános Iskola Tagintézményének hetedikesei (31 diák) „Irodalmi emlékek nyomába Erdélyben" címmel erdélyi körúton vettek részt április 1-6. között.

A kiutazók 836.250 Ft támogatásban részesültek. Ismerkedtek Erdély kulturális, történelmi és természeti értékeivel. Városnézésen vettek részt Brassóban, meglátgatták Benedek Elek emlékházát Kisbaconban. Kézdiszentléleken a Perkőre másztak. Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen múzeumban jártak. Négyfaluban a testvériskola tanulóival közösen készítettek húsvéti fát, húsvét vasárnap pedig ünnepi istentiszteleten vettek részt. A Szent Anna-tónál és a torjai Büdös barlanghoz túráztak. A Nyergestetőn az iskola kopjafájánál emlékeztek. Csernátonban vendégei voltak a Haszmann-kúriának, itt tojásírást próbálhattak ki. Hazaúton az érintett vidékek locsolkodási szokásait figyelték meg.

ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.