„Hasznos, ha egyszerre katona és lelkész az ember” – beszélgetés Sajtos Szilárddal

2010. november 10., szerda

Felmenői között sok katona volt, ő maga lelkészként akarta magára ölteni a Magyar Honvédség egyenruháját. Sajtos Szilárd református tábori lelkésszel a honvedelem.hu munkatársa készített interjút.

Felmenői között sok katona volt, közülük néhányan nem is tértek haza az első és a második világháború harcmezőiről. Ő maga lelkészként akarta magára ölteni a Magyar Honvédség egyenruháját. Sajtos Szilárd főhadnagy ma a debreceni lövészdandár református tábori lelkésze.

alt"Egy régi magyar református családból származom. Nagyon sokáig vissza tudom vezetni a családfámat, s a felmenőim között mindig voltak katonák. A magyar történelem összes, nagyobb háborújában ott harcoltak az őseim. Családunk mind az első, mind pedig a második világháborúban nagyon komoly véráldozatot hozott a hazáért. Édesapám is katonatiszt volt, így szinte biztosra lehetett venni, hogy előbb-utóbb én is kikötök a hadseregben" – mondta a honvedelem.hu munkatársának adott interjújában Sajtos Szilárd. Folytatás...

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.