Három presbiteriánusból egy vallja: Jézus az egyedüli Megváltó

2010. január 27., szerda

 altEgy új felmérés szerint az USA presbiteriánus egyháztagjai közül mintegy a fele hiszi, hogy Jézus Krisztus az egyedüli út az üdvösségre.


A legnagyobb amerikai protestáns egyház, az Amerikai Presbiteriánus Egyház nemrégen közzétett egy felmérést, melynek témája ez volt: a presbiteriánus egyháztagok vallási és demográfiai profilja. Eszerint 39 %, azaz ötből kettő gondolja úgy, hogy csak Jézus követői üdvözülhetnek. Az egyháztagok 43 %-a feltételezi, hogy a világ különböző vallásai egyenlő mértékben jó lehetőséget adnak a végső igazság megtalálásához. De az egyháztagoknak 60, az idősebbeknek 68, a lelkészeknek 66 %-a állítja, hogy az egyetlen abszolút igazság Jézus Krisztusban található meg.  A felmérés kérdőíveit 5 000 presbiteriánus egyháztaghoz és lelkészhez küldték el. Hat egyháztag közül egy azt vallja, hogy a Bibliát szó szerint kell értelmezni. 56 %-a a megkérdezett egyháztagoknak, a lelkészeknek pedig 61 %-a állítja, hogy a Biblia Isten szava, amit eredeti történelmi összefüggéseiből lehet még mélyebben megérteni. A megkérdezettek 44 %-a tud beszámolni „megtérési tapasztalatairól, élményéről”. (christianpost-com – 2010-01-28 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.