Három nap a tettek mezején

2010. október 15., péntek

Ezen a hétvégén zajlik a 72 óra kompromisszum nélkül ökumenikus önkéntes akció.

Péntektől vasárnapig, országszerte zajlik a 72 óra önkéntes akció az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) szervezésében.

Az ÖKI szándékai szerint a 72 óra fiatalokat megmozgató, egész Magyarország területét lefedő szociális akció. Kisebb-nagyobb csoportok három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, mint például szociális intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, ételosztás hajléktalanoknak, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

A "72 óra kompromisszum nélkül" elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson - olvasható az ÖKI honlapján. Láthatóvá akarják tenni az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelni szeretnék annak elismertségét és rámutatni, mire képesek a fiatalok, ha összefognak. Célja továbbá, hogy a fiatalok számára lehetőséget kínáljon arra, hogy a hitükből fakadó szolgálatukat életszerű módon, országos és ökumenikus dimenzióban végezhessék.

Az akció részleteiről az ÖKI honlapján olvashatnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.