Bátorkeszi ad otthont a Firesz gyermektáborainak

2010. augusztus 05., csütörtök

altA Fiatal Reformátusok Szövetsége és a Bátorkeszi Református Egyházközség közös szervezésében hétfőn kezdődött az első hatnapos gyermektábor a 6 és 13 éves korosztály számára. A tábor témája Jézus áldozata, halála és feltámadása.

A résztvevők egy része a befejezés előtt álló Fireszke Gyermek- és Ifjúsági Központban kapott elszállásolást, a többiek a református  parókia erre a célra kialakított alagsorában és az udvaron elhelyezett  lakósátrakban. Az első táborba Nyugat-Szlovákiából, főleg a komáromi és a pozsonyi egyházmegyéből érkeztek a gyermekek, mintegy ötvenketten, akik a következő napokban az evangéliumi történetek mellett különböző foglalkozásokból is kivehetik a részüket.

Lelkipásztorok, hitoktatók, pedagógusok és önkéntesek a tábor ideje alatt négy  csoportban foglalkoznak az alapiskolás korosztályú gyermekekkel. A  délelőtt fő programja az éneklés és énektanulás, áhítat, csoportos  foglalkozás és beszélgetés között oszlik meg. A Fireszke gyermektábor  idei témája C. S. Lewis "Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény"  c. gyerekregénye alapján Jézus áldozata, halála és feltámadása.  Esténként Max Lucado Értékes vagy, Különleges ajándék, Az enyém vagy című  történeteket adják elő a gyerekek. A komolyabb foglalkozások mellett a tábor ideje alatt azonban  jut idő a játékra, sportolásra és a kézműveskedésre is.

A következő héten is több mint ötven gyermekeket táboroztat Bátorkeszin a Fiatal Reformátusok Szövetsége és a helyi egyházközség. A harmadik héten már kevesebb hazai résztvevővel számolnak a szervezők, mivel tizennégy holland fiatal is gazdagítja a tábor programját.
A Fireszke augusztus 9-én és az augusztus 16-án kezdődő gyermektáborába egy-két érdeklődőnek még tudnak helyet biztosítani.

Reformata

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.