„halljátok… az igéket”

2011. május 04., szerda

Ismét ökumenikus bibliaolvasás lesz pünkösd hétfőn a Deák téren. Az ország Európai Uniós elnökségéről megemlékezve, az Unió összes hivatalos nyelvén felolvasnak egy-egy részt a Szentírásból.

A 2011-ben immáron harmadik alkalommal kerül sor ökumenikus bibliaolvasásra a Deák téren. A rendezvény alapgondolata, a pünkösd csodájára emlékezve valóságosan kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait.

Az idei évben az ország Európai Uniós elnökségéről megemlékezve, az Unió összes hivatalos nyelvén felolvasunk egy-egy részt a Szentírásból. A rendezvényt a Református Közéleti és Kulturális Központ, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin és a Luther Kiadó közösen szervezik. A Bibliát gimnazisták, egyetemisták, közéleti személyiségek (művészek, sportolók, politikusok stb.) és egyházi szervezetek tagjai olvassák fel, a pünkösdi események leírásához híven több nyelven.

A rendezvény időpontja: június 13. Pünkösd hétfő, 12:30-18:00

Helyszín: Budapest, V. kerület, a Deák téri evangélikus templom lépcsője

Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének az ünnepe a keresztyén egyházi naptárban. Gyakorlatilag ennek az eseménynek köszönhető az egyház  léte, a hit maga. Mégis úgy tűnik, ez az ünnep nem kapja meg az őt megillető figyelmet. Akciónkkal szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy a Lélek ma is képes megszólítani, akit csak akar, és amikor csak akarja – akár a Deák téren, séta közben is. Ehhez nem kell más, csupán olvasni vagy éppen felolvasni Isten Igéjét. A Biblia korában e két tevékenység egyet jelentett. Éppen ezért várunk mindenkit szeretettel (fel)olvasni és hallgatni, beszélgetni és örülni a Pünkösd ajándékának. Mindenki részvételére számítunk, akinek fontos, hogy a Bibliát minél többen olvassák és tanuljanak Isten igéjéből. Ehhez nem kell mást tennie, mint eljönni és velünk együtt fennhangon olvasni a Szentírást.

„Legyen ott, ne gondoljon arra, hogy majd mások jönnek, mert ők is így gondolják!”

Üdvözlettel:

Dr. Pecsuk Ottó, a MBTA főtitkára
Dr. Kókai Nagy Viktor,  az RKKK megbízott igazgatója
Dr. Galsi Árpád,a Kálvin Kiadó igazgatója
Kendeh K. Péter,  Luther Kiadó

Istent keresem

1Móz 30,1–24

„És elnevezte Józsefnek, mert ezt mondta: Adjon nekem az Úr még másik fiút is!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink