Felújították a református templomot Temesvár belvárosában – a temesvári forradalom 20. évfordulójára sikerült befejezni a munkálatokat

2009. december 21., hétfő

Egyházi főméltóságok jelenlétében, ünnepi ökumenikus istentiszteleten avatták fel a teljesen felújított belvárosi református templomot Temesváron. Húsz évvel ezelőtt innen indult el a kommunista diktatúrát megdöntő romániai forradalom.

Temesváron nem tart egyház ünnepet anélkül, hogy ne hívná meg arra a többi egyház képviselőit. Így történt ez most is, a restaurált épület avatásán.

– Köszönjük az Úrnak, hogy ez az építés is befejeződhetett! – hangoztatta Tőkés László.

Az 1902-ben épült templom tatarozása hat hónapig tartott és 130 ezer euróba került. Az összeg 30 százalékát és a műszaki tervet a belvárosi református egyház adta, 70 százalékát pedig a német állam.

– Váratlan meglepetések értek bennünket, úgy ahogy általában ez történni szokott egy felújításkor. Amikor elkezdődött a javítás, akkor derült ki, hogy mi az, ami még feltétlenül szükséges. A másik pedig, hogy mi az amit a tervező elfelejtett belevinni a tervbe… – mesélte Fazakas Csaba református lelkész.

A temesvári forradalom 20. évfordulójára sikerült befejezni a belvárosi református templom felújítását. Az eredeti arculatot megőrizték, és az épület díszkivilágítást is kapott.

(forrás: Duna TV)

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink