Ez volt a 2011-es Csillagpont

2011. július 27., szerda

Áhítatok, előadások az érintés fontosságáról, kiscsoportos foglalkozások, rengeteg kerekasztal-beszélgetés, koncertek, előadások, na és megannyi találkozás, imádság és eső - ez mind volt az idei Csillagpont. Az ötödször megrendezett református ifjúsági találkozó honlapján folyamatosan számoltunk be rövid híradásokkal, képekkel és videókkal az eseményekről. Most megpróbáljuk összefoglalni, mi történt abban az öt napban Tatán.

Az első napon, kedden benépesült a tábor, folyamatosan érkeztek a csillagpontozók, akik bizakodtak és sátrat is vertek. Soós Szilárd nyitó istentisztelete alatt sajnos megjött az eső is, az alkalom rendhagyó módon két helyszínen folytatódott. Este koncertet adott a Non Stop együttes, éjszaka pedig lelkész stand upot láthattunk. Elkészült első kisfilmünk, kedvcsinálóként. Az éjszaka során sajnos sokan csarnokokba, folyosókra kényszerültek az eső elől sátruk beázása miatt. A táborozók azonban nagyon nyugodtan viselték az időjárás okozta megpróbáltatásokat.

Szöveges közvetítésünk a keddi eseményekről
A legszemélyesebb közügy – beszámolónk a nyitó istentiszteletről
Abszolút szórakoztatónak tartom – interjú az érkezők tömegében a regisztráció vezetőjével
Non Stop lelkesedés – miniinterjú az együttes tagjaival
Képgalériánk a Non Stop koncertjéről
Az írás ajándék – interjú Kiss Judit református költő, író, magyartanár, drámapedagógus, színész, táncos, műfordító, zenésszel
Képeink a Keresztkérdés keresztyén rapzenekar fellépéséről
Így nézett ki az Étkezőcsarnok kedd éjszaka a bemenekült sátorozókkal

{source}

{/source}

 

{source}
{/source}

 

{source}
{/source}

 

{source}
{/source}

Sajnos folytatódott az esőzés szerdán is, ezért életbe lépett az esőterv. Meghallgathattuk Bagdy Emőke első előadását az Érintések témakörében. (A főelődások reggelente zajlottak.) A pszichológus professzor szavait három helyen is figyelemmel követhették az eső miatt fedél alá kényszerült résztvevők. Délelőtt a kiscsoportokban folyt a találkozó, délután megindult a programok hosszú sora. Áhtatot tartott Steinbach József püspök, aki mindhárom nap estéjén szolgált. Hallhattuk a Mount Everest első magyar meghódítója, az azóta lábamputáción átesett Erőss Zsolt előadását, este pedig zúzós koncertet adott a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Szöveges közvetítésünk a szerdai eseményekről
Az első érintések – Bagdy Emőke előadása
A Krisztus által megérintett ember önmagára talál – Steinbach József püspök esti áhítata
Rémálom a sátrak közt – interjú egy esőáztatta csillagpontozóval
Élet az esőben – képgalériánk a szerda reggeli állapotokról
A PASO koncertje képekben
Giccsparty a Cafe El Mondóban – képgaléria
A Nemadomfel együttes a hagyományos koncert után egy éjszakai ráadászenéléssel is meglepte a Csillagpontot – képekben

{source}
{/source}


Csütörtökön Bölcskei Gusztáv püspök előbb egy komoly kerekasztal-beszélgetésen elemezte többedmagával az egyházak társadalmi szerepét, majd egy könnyed activityzésben vett részt. Erre a napra jutott a Bolyki Brothers felejthetetlen koncertje is, valamint megjelentek felvételeink az esős viszonyokról. A négy asztal áldásában lélekben végigjártuk az emmausi tanítványok útját. Sok csillagpontos diák ezen az estén tudhatta meg, felvették-e a vágyott egyetemre.

Szöveges közvetítésünk a csütörtöki eseményekről
Csillagpont konspiráció – Bagdy Emőke előadása
A másikra találni – Steinbach József püspök esti áhítata
Süssünk, süssünk valamit – Harminc kiló süteményt kaptak a Csillagpont szervezői a Tatai Nőszövetségtől
Aprótalpon a Csillagponton! – riportunk a Gyerekkertből
Megszületett a Csillagpont-dal – interjú Bolyki Andrással
Gundel Takács Gábor beszélt életéről, pályájáról – képgaléria
A püspök, ha játszik – cikkünk a Viptivity című játékról
Képeink az activityző Bölcskei Gusztávról
A Bolyki Brothers koncertje képekben

{source}
{/source}

 

{source}
{/source}

A péntek reggeli főelőadás – a tervek és remények ellenére - még az Étkezőcsarnokba kényszerült, az esti áhítatot, majd a Csík zenekar koncertjét már a szabad ég alatt hallgathatta a közönség. Napközben fellépett a váci börtönkórus is, a külföldi vendégeknek pedig vetélkedőt tartottak Magyarországról. Megkérdeztünk száz, véletlen módon kiválasztott fesztiválozót, melyik program tetszett nekik addig a legjobban, a Bolyki-koncert vitte az első helyet, az együttes egyik tagja nyilatkozott is honlapunknak. Sok beszélgetős program mellett fórumot tartottak az egységes Magyar Református Egyház első két évéről, amin ott volt Huszár Pál főgondnok, az MRE Zsinatának világi elnöke, Csűry István királyhágómelléki és Fazekas László felvidéki püspök.

Szöveges közvetítésünk a pénteki eseményekről
A menny előíze – Steinbach József esti áhítata
TOP 5 – közvélemény-kutatás a programokról
A kockacukor el van vetve – interjú a Cafe El Mondo vezetőjével
Nem értettem, miért ölelnek meg – interjú a ráckeresztúri drogterápiás otthon egyik lakójával
Képeink a Magyar Református Egyház első két évéről szóló kerekasztal-beszélgetésről
VIP-bejárás a Csillagponton – képgaléria
Képeink az esti áhítatról
Éjféli pingpong-bajnokság – galéria

{source}

{/source}

 

{source}

{/source}

Az utolsó nap, szombat sem csak az elutazásról szólt, hiszen Százvai László kisvárdai lelkész hirdetett igét a záró, úrvacsorai istentiszteleten. Ahogyan annyiszor az öt nap során, ezúttal is eleredt az eső, a résztvevőket azonban ez sem zavarta meg. Elkészült búcsúzásnak szánt videónk is, amelyben a résztvevők a közösség jelentéséről vallottak – vagyis véget ért a 2011-es Csillagpont, találkozunk két év múlva, a helyszín egyelőre még nem ismert.

Szöveges közvetítésünk a szombati eseményekről
Folyamatos istentisztelet – beszámoló a záró istentiszteletről
A záró istentisztelet képekben

{source}

{/source}


A Csillagpontról az alábbi csapat számolt be a hivatalos honlapon: Bagdán Zsuzsanna (szerkesztő, Csillagpont kommunikációs felelős), Császár Boglárka (szerkesztő), Csere Dániel (webmester) Csepregi Botond (főszerkesztő), Czanik András (szerkesztő), Feke György (szerkesztő), Fodor Zsófia (koordinátor), Géczi Dominika (újságíró), Kalocsai Richárd (fotós), Kiss Kornél (rendszergazda), Kovács Vica (vágó), Kováts Annamária (újságíró), Lentulai Gábor (webmester), Lovász Attila (rendszergazda), Mezei Áron (vágó), Nagy Endre (rendszergazda), Pásztory Ádám (producer), Péchy Tamás (operatőr, technikus), Petri Nóra (szerkesztő, riporter) Szabados Orsolya (szerkesztő), Tavarnay László (fotós), Varga Gábor Vargosz (fotós), Várkonyi Sándor (operatőr), Balkányi Noémi, Balogh Anna, Bera Bálint, Detzky Panni, Flamis Tamás, Gali Orsolya, Kele Zsolt, Kováts Dávid, Lengyel Zoltán, Luzsicza Fanni, Márkus Anna, Molnár Mónika, Orbán Anita, Pongor Melinda, Sashalmi Viktória, Sereg Krisztián, Sever Zsófia, Somogyi Edit, Szilvási Nóra Lilla, Szűcs Péter (valamennyien a csillagpontos médiaképzésben résztvevő középiskolások és egyetemisták)

A Csillagpontról azonban nemcsak a találkozó hivatalos honlapja számolt be folyamatosan, hanem rendszeresen jelentkezett az eseményekről készült filmekkel, írásokkal a Parókia Portál Csp-melléklete, a Tiszáninneni Református Egyházkerület honlapja, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület hivatalos oldala is.

Csillagpont-honlap

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.