„Érintve láss” a Tiszáninnenen

2010. november 30., kedd

Miskolcra érkezett a Református Missziói Központ „Érintve láss” – mind a négy magyarországi református egyházkerületre kiterjedő – programsorozata.

Miskolcra érkezett a Református Missziói Központ „Érintve láss” – mind a négy magyarországi református egyházkerületre kiterjedő – programsorozata. A Tiszáninneni Református Egyházkerületben, a tetemvári gyülekezet adott otthont a programnak advent első vasárnapján.

Az alapötlet 2008-ra nyúlik vissza – mondta a miskolci Deszka templomban tartott köszöntőjében Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziói Központ lelkész-igazgatója. Mint mondta: ekkor kereste meg a Magyar Bibliatársulat a központot azzal, hogy néhány éven keresztül pontírásos bibliai könyveket küld a nemzetközi társulat Magyarországra. Az RMK-hoz két éve érkeztek az első, vakok számára is olvasható könyvek. A 66 bibliai könyvből, könyvenként 25 példány jut el a központba – tette hozzá. Innen indult az „Érintve láss” missziói program, amely egy teljes évet ölel fel. A programok októberben közepén, a vakok világnapján Budapesten kezdődtek, majd mind a négy egyházkerületben megtartották az „Érintve láss” program nyitó istentiszteletét. A Tiszáninneni Református Egyházkerületben Miskolcon, a tetemvári gyülekezetben tartott alkalom zárta a sort Budapest, Nagykanizsa és Debrecen után – mondta a lelkész-igazgató.

Magyarné Balogh Erzsébet szólt arról is, hogy első lépésben egyházközségeket, református lelkipásztorokat szólítanak meg, különösen azokon a településeken, ahol a Vakok Szövetségének egyesületei vannak, hiszen ezek a civil szervezetek több információval rendelkeznek arról, hogy hol és mennyi látássérült ember él.

A Református Missziói Központ ugyanakkor továbbra is várja azok jelentkezését, akiknek szükségük van pontírásos Bibliákra. Karácsony közeledtével az RMK nemcsak Braille-Bibliával szeretne kedveskedni a látássérülteknek és vakoknak. A vakmisszió pontírásos nyomtatójával karácsonyi köszöntőt kívánnak küldenek azoknak, akiknek tudják az elérhetőségét. Megkezdődik továbbá az „Érintve láss” templomi rendezvényein elhangzott bizonyságtételek leírása, köztük Kormos Zita vallomása is, aki a Deszka templomban tett bizonyságot hitéről a hétvégi alkalmon.

Fehér Norbert a tetemvári gyülekezet lelkipásztora elmondta: önkéntesek toborzásába kezdenek, így kapcsolódva az „Érintve láss” programhoz. Mint mondta: a gyülekezet területén működik a Vakok Szövetsége és minden karácsonykor együtt is tartanak ünnepi istentiszteletet.

A Református Missziói Központ felajánlja a birtokában lévő – a Magyar Bibliatársulattól érkezett – pontírásos Bibliákat és kéri a gyülekezeti tagokat, hogy jutassák el ezeket a vak és látássérült emberekhez. Magyarországon évente csaknem ötezer ember veszíti el a látását. A Református Missziói Központ „Érintve láss” programjának kiemelt célja a vakok és a látók összefogása a református közösségekben, valamint szolgálat vak és látássérült emberek között. Az RMK vakmissziója továbbra is várja a közösségek, illetve önkéntes gyülekezeti tagok jelentkezését, akik vállalják, hogy látássérült társaikat elkísérik a templomba és a különböző alkalmakra. Vegyük észre és segítsük azokat, akik csak érintve látnak!

Érdeklődni lehet:
06/1-271-0498
06/30/465-67-21
vakmisszio@rmk.hu
RMK 1151 Budapest, Alag u. 3. (síkírásos, vagy pontírásos levélben is)

RMK sajtó/Európa Rádió

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.