Előzetes a Harangszó márciusi második számából

2010. március 08., hétfő

altMiért járjak templomba? – teszi fel a kérdést a lap idei hatodik számának címoldalán Csiha Kálmán, majd így folytatja: „Földi életünk egyik legnagyobb ajándéka a család, az otthon. Van egy közös nagy családunk is, az Anyaszentegyház, a gyülekezet, és ide is jó hazaérkezni”.

A lapszám vezércikkét Makay Botond jegyzi, egy végvári úrvacsorai szokás kapcsán. Böjtölésünk lelki töltekezés – fogalmaz Balázsné Kiss Csilla a Lélek csendje című rovatban. Orbán Levente káté-sorozata az 58. kérdés-felelet magyarázatával folytatódik.

A lap beszámol a kommunizmus áldozatainak idei emléknapjáról, valamint az átvilágítási folyamat legfrissebb részleteiről.

Keresztyén lelkiséggel és a segítő szakma eszközeivel nyújt segítséget a függőségben szenvedőknek és hozzátartozóiknak a Református Mentő Misszió és a Bonus Pastor Alapítvány. Adorján Kálmán ismertetője a Református élet rovatban olvasható.

A lap ifjúsági oldala ezúttal az idei évre szóló református ifjúsági eseménynaptárt tartalmaz. A Kárpát-medencei szervezetek rendezvényei között a Királyhágómelléki ifjúsági események kiemelten is megtalálhatók.

A Presbiter-oldalon a Bihari Presbiteri Szövetség tisztújító közgyűléséről, valamint az Aradi Egyházmegye presbiteri és lelkészértekezleti konferenciájáról olvasható tudósítás.

A Mozaik-oldalon folytatódik Boros J. Attila Isten és a tudósok című sorozata, ugyanott Kupán Árpád és Mikló Ferenc egy-egy könyvismertetője is olvasható.

Ismét egész oldalon jelentkezik a lap Hírvivő-rovata, nagyváradi, marosvásárhelyi, kolozsvári, magyarózdi és délvidéki egyházi hírekkel.

A lapszám kétoldalas mellékletet is tartalmaz, az Egyházkerület Igazgatótanácsának átvilágítással kapcsolatos határozatával, valamint az átvilágító bizottság működési szabályzatával. Ugyanitt olvasható a bizottság elnökének írása.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.