"Szegénység- cigányság- egyház"- átadják a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat

2010. január 19., kedd

altBereczky Ildikó a harkányi és a márfai református gyülekezetek lelkipásztora kapja idén a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat. Az ünnepélyes díjátadás január 23-án, szombaton 10 órakor lesz a Németajkú Református Gyülekezet templomában Budapesten, a Hold utcában.

A díjátadó után konferencia és kerekasztal beszélgetés veszi kezdetét, melyen előadást tart többek közöttl Sóhajdáné Samu Zsuzsa református lelkész, Spéder Zsolt, Hofher József, Dr. Fogarasi András. A kerekasztal beszélgetés témája a cigánypolitika jövője.
A Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat a budapesti Bethesda Gyermekkórház 2004-ben elhunyt főigazgatója emlékére alapították.
Az emlékérmet a névadó halálának évfordulóján azok kaphatják meg, akik az emberek testi-lelki gyógyítása érdekében kiemelkedő munkát végeznek.

 

Meghívó

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.