Debrecenben ülésezik a Doktorok Kollégiuma

2019. július 16., kedd

Zwingli Ulrich munkásságával foglalkozik a Doktorok Kollégiuma idei plenáris ülésén. Az augusztus 26-27-i debreceni tanácskozásra már lehet jelentkezni.

A Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma augusztus 26-27. között tartja plenáris ülését, közgyűlését és szekcióüléseit a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Már elindult a regisztráció egyházunk tudományos testületének idei tanácskozására, jelentkezni elektronikus úton lehet, az ide kattintva megnyíló űrlapon

A regisztrációhoz ki kell tölteni a jelentkezési lap minden oldalát, majd véglegesíteni a jelentkezést az utolsó oldalon a SUBMIT gombbal. A jelentkezés határideje 2019. augusztus 12.

A Doktorok Kollégiuma elnök-titkári testülete intenzív programot állított össze ez évi nyári ülésére. A plenáris ülésen a közösség megemlékezik Zwingli Ulrichról. Luther és Kálvin élete, munkássága jellemzően nagyobb hangsúlyt kap a történeti kutatásokban, pedig a zürichi reformátor hatása jóval Kálviné előtt, szinte a Lutherével egy időben kimutatható Magyarországon. Az "elfelejtett" reformátorról Bölcskei Gusztáv, a testület elnöke tart előadást.

A szekcióprogramok keretén belül új kutatási eredményekről számolnak be a tagok, doktoranduszok, frissen doktoráltak tartanak előadásokat. A részletes szekció programok hamarosan elérhetőek lesznek a testület honlapján. A plenáris és szekcióülések keretterve a kapcsolódó letöltések között olvasható.

dc.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.