Ácsokkal segít a Református Szeretetszolgálat

2013. május 13., hétfő

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén vasárnap jelentős mennyiségű eső esett, melyet viharos erejű szél, valamint helyenként borsó és csésze nagyságú jég kísért. Személyi sérülés is történt, az anyagi kár jelentős. A Magyar Református Szeretetszolgálat a segélyszervezetek közül elsőként érkezett a térségbe.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén vasárnap kora délután, rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső esett, melyet viharos erejű szél, valamint helyenként borsó és csésze nagyságú jég kísért. Személyi sérülés is történt, a két sérültet kórházba szállították, az anyagi kár jelentős. A Magyar Református Szeretetszolgálat a segélyszervezetek közül elsőként érkezett a térségbe.

A Magyar Református Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési munkacsoportja vasárnap délután már a helyszínen volt, segédkezett a kárfelmérésben és az egyeztetésekben. Vaja településen hatvan lakóház sérült meg jelentősen, ebből négy ingatlan tetejét szinte teljesen levitte a vihar. A településen 25 fő számára alkalmas átmeneti szállást alakítottak ki és folytatják a kárfelmérést.

A Református Szeretetszolgálat szakemberekből álló csoportja a vihar után 24 órán belül Vajára érkezett, jelenleg ácsok segítik a helyreállítási munkákat. A Szeretetszolgálat szakemberei várhatón egy hétig a településen maradnak, folyamatos segítséget nyújtva az elsődleges munkálatokban. A tűzoltók fóliázással védik meg a házakat a további károktól, beázástól. A Szeretetszolgálat a segédkezők és a rászorulók étkeztetésében is segítséget nyújt. Ezek mellett a segélyszervezet gyűjtést indított a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

A 13600-as adományvonal 66-os kódjának hívásával 250 forintot adományozhatnak a bajba jutottaknak. Az összefogás és a gyors támogatás segíthet!

MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.