Cigánymisszió a Kossuth Rádióban

2011. október 13., csütörtök

Barnóczki Anita református lelkésznőről készült portré az MR1-Kossuth Rádióban. A tiszáninneni egyházkerület cigánymissziós referensével készült interjút meghallgathatják a rádió internetes hangtárában.

A beszélgetésből kiderül, hogy lett a katolikus lányból református lelkésznő, hogy mit gondol a lelkipásztori szolgálatról és hogy mik a feladatai cigánymissziós referensként. Szerinte cigányok és nem cigányok boldogító módon is élhetnek egymás mellett, csupán azt a kérdést kell feltenni, mit lehet tenni az adott helyzetben?

A vilmányi lelkészházaspárral közösen már évek óta foglalkozik délutánonként a helyi cigány gyerekekkel, s azt mondja, érezhető a fejlődés, ezek a fiatalok jó hatással vannak egész családjukra. Barnóczki Anita szerint a cigányság felzárkóztatásához leginkább segíteni képes emberből kellene több.

A Barnóczki Anitával készült felvételt meghallgathatják az MR1-Kossuth Rádió on-line hangtárában. Keressék az Arcvonások című műsort, a 2011. október 13-i adásnapon (23:04). A lejátszáshoz kattintsanak az időpontra.

A hangfelvétel letölthető közvetlenül honlapunkról is.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.