Ázsiai, afrikai püspökök német református vezetőképzőn

2010. június 14., hétfő

altA Németországi Evangéliumi-Református Egyház háromhetes vezetőképző tréninget tart ázsiai és afrikai püspököknek. Az afrikai vendégek Ruandából, Botswanai Kongóból, Kenyából jöttek, az ázsiaiak mind Indonéziából.

A különböző tartományi református hivatalokban gyakorlatilag betekintenek a gyülekezeti és a zsinati feladatok végzésébe. A vezetőképző tréninget az Egyesült Protestáns Misszió (VEM) wuppertali központja szervezi, ehhez az egész földkerekségen 34 protestáns közösség tartozik. Johann Weusmann elnökhelyettes rámutatott az ökumenikus-testvéri kapcsolatok fontosságára: „Az egyházi életnek szerves része az ökumenikus kapcsolatépítés” – mondta. Robinson Butarbutar indonéziai lelkész, aki a VEM-nél dolgozik, szintén fontosnak tartja, hogy a püspökök főként a szervezés módszereivel ismerkedjenek meg, s mosolyogva jegyezte meg: Azt is meg lehet tanulni, hogy az otthoni egyház három hétig püspök nélkül is megvan. Németországi tartózkodásuk során a vendégek gyülekezeteket, konferenciákat és intézményeket is meglátogatnak. (reformiert-info.de – 2010-06-14 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.