Az Üzenet szeptember elsejei számából

2011. szeptember 01., csütörtök

 

A készülő új liturgiáról és a teológiai oktatás jövőjéről is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

Döbbenettel kell megállapítanunk, hogy miközben régebben három jelentkező is felvételizett egy helyre, ma már alig haladja meg a jelentkezők száma a meghirdetett helyek számát – írja Pap Géza püspök az Üzenet címoldalán, az írás címe: Teológiánk jövőjéről.


A lényegről szeretünk énekelni – vallja Judy Bailey gospel-énekes abban az interjúban, amely a szovátai IKE-tábor idején készült vele. A misszióról szól Fábián Tibor jegyzete is, amelynek címe Lélektől lélekig haladó misszió.

A készülő új liturgiáról beszél Fekete Károly debreceni teológiai tanár a vele készült interjúban. A Generális Konvent Liturgiai Bizottságának elnöke az istentiszteleti rend megújításának munkálatairól számol be.

Bányai László elmélkedése Kálebről, az Isten által kiválasztott emberről szól. A Szentírás emberei című sorozatban Lőrincz István újabb személyt mutat be az olvasóknak, Jezábelt. A cikkíró a hírhedt királyné életén keresztül állítja elénk az igazságot: Isten törvényét nem lehet súlyos következmények nélkül áthágni.

Az újságban olvashatunk a kackói nőszövetségi konferenciáról, az Esztény-völgyi missziós hétről vagy a Torontóban tartott börtönlelkészek világtalálkozójáról is.

Somogyi Botond

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.