Az egyház segítségét kéri a görög kormány

2010. március 30., kedd

 altA kormányzat elrendelte, hogy a Görögországi Ortodox Egyház mostantól ingatlan-bérbeadásból származó bevételeinek 20%-át és egyéb jövedelmeinek pedig 10%-át köteles befizetni az ország kincstárába.

 

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögország kormánya pénzforrások keresése közben a Görög Ortodox Egyházhoz fordult, amely az ország legnagyobb ingatlantulajdonosa. A kormányzat elrendelte, hogy a Görögországi Ortodox Egyház mostantól ingatlan-bérbeadásból származó bevételeinek 20%-át és egyéb jövedelmeinek 10%-át köteles befizetni az ország kincstárába. Az Egyháznak évente kb. 20 millió euró bevétele van, a Nemzeti Bankban vezetett számláján pedig 150 millió euróval rendelkezik. Őboldogsága Ieronimosz, Athén és egész Görögország érseke az Egyházat sújtó különadóval kapcsolatban a hatalom döntését erkölcstelennek és becstelennek nevezte. A hatóságok arra hivatkoznak, hogy felméréseik szerint a görög társadalom többsége egyetért a kormány tevékenységével. (szimandron.hu – 2010-03-27 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.