Az edinburghi herceg, aki milliókkal támogatja az egyházat, a református főtemplomban

2010. március 03., szerda

 

altEdinburgh hercege látogatást tett a skót főváros legnagyobb református templomában február 25-én. A királyi felség a St. Mary Gyülekezet templomában találkozott a helyi közösség gyermekcsoportjaival is.


A királyi herceg patrónusa a gyülekezetnek és a skót egyháznak, aki az egyház és a gyülekezet sokféle szolgálatát komoly támogatással segíti. 1,2 millió fontot adományozott a gyülekezeti munkaágak támogatására, valamint kiemelt célként az épületek teljes felújítására. A gyülekezet vezető lelkésze, Joanne Hood tiszteletes a királyi hercegnek ezt mondta: „Az edinburghi herceg kiváltképpen látja és ismeri, mennyire a közösségért dolgozunk és szolgálunk. De nem csak a gyülekezetben, hanem a tágabb közösségben is szeretnénk katalizátorok lenni.” (churchofscotland.uk – 2010-03-03 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.