Add magad!

2016. szeptember 21., szerda

Szeptember 30-ig még lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül című önkéntes rendezvényre, melynek célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén segítsenek ott, ahol szükség van erre.

„Nem hiszek a tulajdonban, a státusz szimbólumokban és az anyagi gazdagságban. Az évek során azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb érték, ha önmagamat – az időmet és a figyelmemet, a személyhez való odafordulásomat – tudom odaadni.  Édesanyámtól azt tanultam, hogy gyermeket, beteget, időset és leányanyát gondolkodás nélkül segíteni kell” – vallja Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos önkéntes akció idei fővédnöke.

„A korunk egyik tünete, miszerint mindenki a saját érdekeit nézi, és egyedül megy előre – én ezt másképp látom. Szeretném, ha ez az értékes korosztály, amelynek Te is része vagy, megtapasztalja és vallja, hogy a csak úgy adás a legjobb dolog a világon. Ahogy a természetben a virágok az illatot adják csak úgy az illatért, úgy adjuk egymásnak a figyelmünket. Minden elvárás nélkül. Gondolok itt akárcsak egy éhező cicára, aki a ház kertjében húzta meg magát és nap mint nap élelmet adunk neki, vagy a magányos szomszéd nénire, akivel egy csésze tea, vagy egy tál étel mellett beszélgetünk egy picit” – írja levelében az énekesnő.

„A 72 óra három napjában aktívan fogok részt venni, Veletek együtt szeretném tenni a jót. És ezt a jót mindannyian hazavihetjük, és a mindennapi környezetünkben minden további nélkül közkinccsé tehetjük” – hívja önkéntes munkára a fiatalokat Bíborka.

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akciót a három történelmi keresztyén egyház szervezi. Az esemény kilencedik éve hívja Magyarország fiatalságát közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. A 72 óra kompromisszum nélkül szlogenje idén az „Add magad!" lett, amely kifejezi a szervezők azon üzenetét, hogy mindenkit nagy szeretettel várnak vallási felekezettől függetlenül az akcióba, hiszen egymás és a rászorulók segítése hatalmas érték, amelyben mindenki meglelheti valódi önmagát. A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

A programra jelentkezni a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén keresztül lehetséges szeptember 30-ig. Idén kilencedik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

Forrás, további infók: 72ora.hu

Istent keresem

2Móz 34,29–35

„…leplet tett Mózes az arcára” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink