A Világmisszió Évéhez kapcsolódó kiállítás nyílik

2010. november 11., csütörtök

A Zsinat alkalmából megnyíló tárlat dr. Németh Júlia és Pálúr Tamás missziós munkájának jellegzetes és sokatmondó pillanatait mutatja be.

Dr. Németh Júlia és Pálúr Tamás a Magyarországi Református Egyház kiküldöttjeként az észak-indiai Fatehpur keresztyén kórházában végzett orvosi és közösségfejlesztő szolgálatot 2009 októberétől, kilenc hónapon át. A fatehpuri kórház az EHA (Emmanuel Hospital Association) kötelékébe tartozik.

A Zsinat alkalmából megnyíló tárlat orvosmissziós, közösségépítő és falumissziós munkájuk egy-egy jellegzetes és sokatmondó pillanatát mutatja be. Az általuk kiválasztott képeken az indiai kultúra sokszínűsége, a lakosságot sújtó szegénység és a kórházi, missziós munka során megismert számos kedves arc egyaránt megjelenik. 

A kiállítást Bölcskei Gusztáv püspök nyitja meg, november 18-án, csütörtökön 17.00 órakor a Zsinati Székház földszinti Kis Tanácstermében. A tárlat az év végéig hétköznap 16.00 óráig látogatható.

A szolgálatot részletesebben a www.indiamisszio.wordpress.com címen elérhető beszámoló ismerteti.

A fotókat Pálúr Tamás készítette, a kiállítás tervezője Kalocsai Richárd.

Dr. Németh Júlia és Pálúr Tamás szívesen tartanak vetítéseket, beszámolókat gyülekezetekben, iskolákban, hogy hirdessék a külmisszió fontosságát országszerte. Lehetőség van az általuk kiválasztott képanyag vándorkiállításként való meghívására is.

A 9 hónapos indiai út költségeire és a kórház célzott támogatására továbbra is gyűjtik az adományokat.

Elérhetőségeik:
Pálúr Tamás és dr. Németh Júlia
indiamisszio@gmail.com
Mob.: 20-44-29-717

Számlaszám: 11100104-19024048-36000001
Címzett: Magyarországi Református Egyház
Közlemény: Külmisszió – céladomány Németh Júlia indiai orvos-missziói útjára vagy Külmisszió – céladomány kórházi eszközökre Indiába

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.