A szerb pátriárka és az EU-képviselő találkozója

2010. március 30., kedd

altA szerb ortodox egyház koszovói vallási és kulturális örökségének kérdéseivel foglalkozó európai uniós képviselő, Dimitris Moshopoulos ismertette Irinej pátriárkával az első lépéseket, amelyeket a kulturális örökség megőrzése érdekében Szerbia déli tartományában tettek meg.

A szerb ortodox egyház honlapján közzé tett hír szerint, Irinej pátriárka megelégedésének adott hangot a belgrádi megbeszélés során Moshopoulis kinevezése kapcsán és áldását adta küldetése sikerére. A pátriárka tájékoztatta az EU képviselőjét: a szerb ortodox egyház szinódusa kinevezte Teodosije Lipljane-i püspöki helynököt, hogy képviselje az egyházat azokon a megbeszéléseken, amelyek a koszovói szerb kulturális és vallási örökséget érintik. A nemzetközi polgári képviselet irodája február közepén tette közzé a hírt, hogy pristinai kommunikációs irodájának vezetője, Dimitris Moshopoulos lesz a szerb ortodox egyház és a pristinai hatóságok közötti közvetítő a koszovói szerb egyház vallási és kulturális örökségének védelmét érintő kérdésekben. (RV.de – hu – 2010-03-30 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.