A svájci protestánsok és a Világgazdasági Fórum együtt ülésezett

2010. február 01., hétfő


altA Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége különkiadású bulletinnel jelentkezett a davosi világgazdasági fórumra. Kevesen tudják, mert a magyar sajtó erre nem különösebben hívta fel a figyelmet, hogy a nyílt fórumot a Svájci Protestáns Egyházszövetség és a Világgazdasági Fórum nyolcadik alkalommal együtt szervezi és tartja.

A svájci Davos immáron nyolcadik alkalommal ad otthont a Világgazdasági Nyílt Fórumnak, amelyen a pénzügyi válság, a klímaváltozás, a világvallások és az erőszak helyzete, az öregedő társadalom és egy nukleáris fegyverektől mentes világ kialakításának kérdései állnak a viták középpontjában január 28–30. között. Az alkalmat a svájci tv-társaságok is közvetítik, a nagyvilág is átvesz ezekből a tudósításokból. 2003 óta kerül sor erre a jelentős konferenciára. Az egyik szervező, a Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége, a SEK/FEPS erre az alkalomra külön kiadványt jelentetett meg, ami ingyen hozzáférhető, letölthető az internetről. Ebben olvashatunk az adómegkerülő magatartás visszásságairól, a banktitkokról, ötleteket kínál az egyik szerző az új gazdasági modellre, a világvallások alapvető egyetértésére vonatkozó javaslatok jelennek meg, öko-aktivisták küzdelmeiről is tájékozódhatunk. A kiadványt Simon Weber református lelkész, a SEK kommunikációs vezetője szerkesztette. A bulletin szerzői kérdéseket is felvetnek, melyek mindnyájunkat foglalkoztatnak itthon is. Például: a morálisan felelős magatartás elejét veheti-e a válságnak? Hogyan alakítják az egyházak klímapolitikájukat? Miként jelentkezik az igazság kérdése a különböző vallásokban? Mitől vallás a vallás? A SEK vezetője, Thomas Wipf református lelkész vitaanyagának címe: Vallások konszenzusa? Vagy: mennyire érvényes és hiteles ”Obama evangéliuma”, amikor kijelentette: „Yes, we can! – Igen, mi meg tudjuk tenni! ”? – Az oldal ingyen letölthető innen: http://www.sek-feps.ch/shop/product_info.php (reformiert-info.de – SEK.ch – 2010-01-30  - dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.