A múlt év aranylemeze a Református Vigasztaló Énekek I.

2015. július 08., szerda

A Református énekek XIV. koncertjén Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke vette át a Református vigasztaló énekek I. – „Tudom, az én Megváltóm él" CD aranylemez plakettjét.

A református énekkincsünket bemutató albumon tizenkilenc olyan református zsoltár és dicséret hallható, amelyek az elmúlt évek során a Református Énekek koncerteken hangzottak el. Régi terv valósult meg ezzel a kiadvánnyal, mert már többször felmerült igényként a lelkészek részéről, hogy kellene egy olyan összeállítás a református énekeskönyvünkből, amit református temetésen lehetne használni. A lemez egy célzatos válogatás a koncertekről megjelent eddigi lemezekről.

Több okból is szükség van rá. Ennek a CD-nek a birtokában a lelkipásztor jó szívvel ajánlhatja, hogy a „szívhez szóló popzenei felvételek" helyett a ravatalozóban valóban református vigasztaló énekek szóljanak. „A várakozás ideje alatt búcsúzzunk a CD hallgatásával az elhunyt testvérünktől bűneinket megvalló, Istenbe, és Megváltónkba, Jézus Krisztusba vetett hitünket erősítő, valamint az örök élet reménységét hirdető, vigaszt adó énekeinkkel. A végső nyugalomra helyezéskor (a sírnál vagy urnatemetőnél) pedig változatlanul énekeljenek a búcsúzó közösségek, azaz a hozzátartozók, barátok, a gyülekezet" – vallja a lemez ismertetésében Böszörményi Gergely, a Periferic Records kiadó vezetője. Természetesen a CD-t a szeretteikre emlékezve otthon is hallgathatják a gyászoló testvérek, és akkor reménységgel lehetünk abban is, hogy szép református énekeink hatására megtérnek Istenhez, vagy erősödik korábbi Istenhitük.

A kiemelkedő fogyást produkáló albumokat világszerte arany és platina lemezekkel jutalmazza az adott ország zeneiparának közös szervezete (Magyarországon a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége). Az elismeréshez szükséges eladási darabszámok – a fogyasztói szokások változása miatt – az elmúlt évtizedekben fokozatosan csökkentek, hazai popzenei album esetén jelenleg kétezer, komolyzenei, jazz, illetve World Music album esetében pedig ezerötszáz eladott példány után jár az aranylemez.

reformatus.hu

Istent keresem

2Móz 13

„Az Úr pedig előttük ment...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink