A mózesi kőtábláktól a szeretethimnuszig – Bibiai jelmezbemutató Beregszászon

2010. március 03., szerda

altA Beregszászi Református Gyülekezet 2010-ben 12. alkalommal szervezete meg a bibliai jelmezek bemutatóját. Az alkalom célja, hogy a superman jellegű hamis ideálok mellett népszerűsítsék a Biblia igazi értékekkel bíró emberalakjait, s ezáltal ne feledkezzenek meg a Szentírás tanításairól.

A beregszásziak körében egyre népszerűbb jelmezbemutató szereplői főleg a hittanosok köréből érkeznek, mivel a gyülekezet jó kapcsolatot tart fenn a város iskoláival, ahol heti rendszerességgel folyik a hittanoktatás, de van példa arra is, hogy a következő korosztály bújik egy-egy bibliai alak bőrébe.

Az ötletesség és a kivitelezés mellett a zsűri tagjai a bibliaismeretet is figyelembe vették, a gyerekeknek ismerniük kellett az általuk megjelenített alakok bibliai vonatkozásait is. Idén legnépszerűbbek az ószövetségi figurák voltak: díszes Salamonok, sába királynői és Eszter királynék, szegényes öltözetű pásztorfiúk, pompás fáraók és fáraó lányai léptek színpadra.

Láthattunk ó- és újszövetségi angyalokat, egy Nóé bárkájából érkezett oroszlánt, az irgalmas samaritánust, de volt, aki mágust, kőtáblát, sőt Júdás pénzeszsákját vagy éppen a szeretethimnuszt jelenítette meg, sőt megjelent Jézus Krisztus menyasszonya is.

Emellett nagy sikert aratott csoportos kategóriában Mária és az angyal találkozása, valamint az Arany János utcai gyermekbibliakör által előadott történet az irgalmas samaritánusról. (A több mint félszáz szereplő szinte hiánytalanul megtekinthető a gyülekezet honlapján: www.reformatus.com.ua/lap/beregszasz)

A jelmezbemutatót rövid szünet követte, s amíg a zsűri meghozta döntését, a gyereksereg közös játékkal töltötte az időt.

Barna György, a gyülekezet tanügyi bizottságának vezetője, a zsűri nevében megköszönte a szülők és a gyerekek szorgalmát, elismerését és örömét fejezte ki bibliaismeretük és -értésük iránt.

A bibliai szereplők valamennyien első helyezést értek el, hiszen az alkalom célja nem a versengés, hanem a szeretetteljes légkör megteremtése volt. Természetesen valamennyi gyermek ajándékkal térhetett otthonába.

forrás: reformatus.com.ua

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.