A MEÖT felhívása a busztragédia után

2017. január 22., vasárnap

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közleményében arra hívja a keresztyén gyülekezeteket, hogy az ökumenikus imahét záró alkalmain emlékezzenek meg a január 20-i olaszországi buszbaleset áldozatairól, imádkozzanak a túlélőkért és a gyászolókért.

„A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége mély megrendüléssel fogadta a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai autóbuszbalesetének hírét. Osztozunk a gyászolók fájdalmával és csatlakozunk a Magyar Kormány által hétfőre meghírdetett nemzeti gyásznaphoz. Felkérjük a gyülekezeteket, hogy vasárnap az ökumenikus imahét záró napján az istentiszteleteken is emlékezzenek meg a tragikus eseményről imádságban. »Isten megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vígasztalással, amellyel az Isten vígasztal minket.« 2Kor 1,4" – olvasható Steinbach József elnök és Fischl Vilmos főtitkár közleményében.

Szombat este Budapesten gyertyákkal és virágokkal emlékeztek az áldozatokra. Fotó: hirado.hu

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.