A Koreai Presbiteriánus Egyház imakérése

2012. december 14., péntek

A Koreai Presbiteriánus Egyház adventi kérése, hogy imáinkban emlékezzünk meg egyházuk lelkészeiről, kiket hitük miatt zártak börtönbe. Imádkozzunk szabadon bocsátásukért, valamint a december 19-én tartott elnöki választások sikerességéért.

Imádkozzunk, hogy Han Sang Ryul tiszteletest karácsonyra hazaengedjék családjához és gyülekezetéhez. Hogy az Igazságügyi Minisztériumba benyújtott, szabadon engedéséért írt petíció mielőbb sikerrel járjon.

Észak- és Dél-Korea kettészakadása rengeteg konfliktus forrása, a háborúk, a fegyveres harcok állandó veszélyt jelentenek. Han Sang Ryul tiszteletes 2010-ben részt vett a békéért és újra egyesülésért tartott böjtön és könyörgésen. Mindig hitte és vallotta, hogy Észak és Dél egy ország, és együtt kell követniük Jézus tanítását. Támogatta a békés egyesülésről szóló, 6.15. Észak- és Dél-Korea Egyesülési Nyilatkozatot. Egy egész napos könyörgés után zarándokútra indult Észak-Koreába, hogy találkozzon az ottani lelki és politikai vezetőkkel.

Miután hazatért hetven napos zarándoklatáról, három éves börtönbüntetésre ítélte a dél-koreai kormány, amiatt, hogy Észak-Koreába látogatott az Újraegyesülési Minisztérium engedélye nélkül, és hogy – a vád szerint – az ottani társadalmi rendszert támogatta. A presbiteriánus egyház nagyra becsüli Han Sang Ryul tiszteletes hitvallását, imáit és zarándoklatát, mellyel Jézus tanítását követte; lelkipásztori kötelességét teljesítve hallgatott Krisztus hívására.

Imádkozzunk Jung Yeon-Kil tiszteletes szabadon bocsátásáért, a benyújtott petíció sikerességéért, csatlakozzunk az Isten teremtményének épségéért mondott imáikhoz.

Jung Yeon-Kil tiszteletest a Jeju szigetén, Gangjeong település mellett folyó haditengerészeti bázis építésének megakadályozásáért szervezett tüntetésen való részvételéért zárták börtönbe szeptember 6-án. Jeju szigete az UNESCO által is védett világörökség része, csodálatos természeti kincsekkel megáldva. Félő, hogy az építkezések fegyverkezési versenyt váltanak ki, újabb fegyveres konfliktust okozva a Koreai-félszigeten. Ez ellen tüntettek a település lakói, melyet a kormányzati erők erőszakkal vertek vissza, sok embert megsebesítve és börtönbe zárva.

Jung Yeon-Kil tiszteletest akkor tartóztatták le, mikor – látva Gangjeong lakosai és a természet ellen elkövetett kizsákmányoló és rongáló tevékenységet – a tengerészeti bázis megépítése ellen tüntetett. A kormányból teljes mértékben hiányzik az egyházak és vallási szervezetek iránti megértés, és egyértelműen elnyomják őket.

Mondjunk imát a 18. elnökválasztásokért!

2012. december 19-én kerül sor a 18. elnökválasztásra. A legutóbbi választás óta hatalmon lévő Lee Myung Bak vezette kormány hihetetlen mértékben rongálja az Úr teremtette világot, és a szabad sajtó, az emberi jogok és a közjó fogalma is egyre inkább a homályba vész. A félszigeten jelenlévő ellenségeskedés folyamatosan táplálja a konfliktust; erre volt példa Yeonpyeong sziget bombázása is, mely az évek során építgetett, békéhez vezető utat egy pillanat alatt lerombolta.

Az elmúlt öt évben a demokráciára való törekvés megállt, a jólét csökkent. Ezért ez a 18. elnökválasztás jó esély lenne a változásra, kiindulópont az élet, a béke és az igazság felé vezető útra. Ezért kérik a hívőket, hogy imádkozzanak a koreai állampolgárokért, hogy éljenek szavazati jogukkal, hogy a választási folyamat tisztességes legyen, hogy hihessenek egy jobb jövőben.

Továbbra is imádkozzunk a Koreai-félsziget békéjéért, és mielőbbi újra-egyesüléséért. Végül Jézus Krisztus kegyelméből imádkozzunk együtt, mint a világot átölelő keresztyén közösség.

Külügyi Iroda: Na Hong-Kyoun Moderátor és Bae Tae-Jin Főtitkár gondolatait Forró Krisztina tolmácsolta
Fotó: Nkleadershipwatch, Oregonlive

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.