A keresztyének egyre kevésbé elégedettek Obama elnökkel

2010. február 24., szerda

altAzok, akik Obama elnökké választásában nagy százalékban keresztyénként támogatták őt, egyre elégedetlenebbek az új elnökkel – a Barna Csoport nevű keresztyén közvéleménykutató cég legfrissebb felmérése szerint.

Az amerikaiaknak harminc százaléka nagyon vagy valamennyire elégedetlen Obama elnök tevékenységével a Barna csoport felmérése szerint. A 2008-as választáson a keresztyéneknek 42 %-a voksolt Obamara. Ma a felmérés szerint meglepőek a számok: az újjászületett keresztyéneknek, azaz a főként evangelikáloknak, akik nagymértékben álltak Obama mellé szavazataikkal, 69 %-a elégedetlen az elnöki tevékenységgel, a keresztyéneknek pedig 36 %-a mondja ugyanezt. A felmérést a Barna cég telefonos interjúk alapján készítette, 1005 interjút dolgoztak fel, amit az ország különböző részein vettek fel. A tévedési valószínűség plusz-mínusz 3,2 %. Az egyik megkérdezett ennek az elégedetlenségnek az okát abban látja, hogy az elnök nem eléggé kemény és rámenős a szociális ügyek rendezésében. A Gallup Intézet legutóbbi, február 15–21. között készített felmérése szerint az amerikaiak 49 %-a elégedett az elnöki munkával. (usatoday.com – 2010-02-24 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.