A Harangszó novemberi második számából

2010. november 22., hétfő

altA partiumi felsőoktatás kettős jubileumáról és az egyházkerületi tisztújításról is ír a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

 

Misztótfalusi Kis Miklósra emlékezett, egyházmegyei lelkészértekezlet keretében a misztótfalusi gyülekezet. A lap címoldalas tudósításban számol be az eseményről. A Hetedik kürtszó rovatban ezúttal a királyhágómelléki felsőoktatás idei kettős jubileumáról olvashatunk, Tőkés László, a Partiumi Keresztény Egyetem elnöke tollából.


A karcagi református iskola is képviseltette magát Erdőhegy ünnepén – derül ki Csanádi János írásából. A Református élet rovat a továbbiakban összeállítást közöl az egyházkerületi tisztújításról, valamint az Érszakácsiban tartott templomszentelési ünnepségről.

A Nőszövetség-rovatban Széll Katalin, a várad-szőlősi nőszövetség tevékenységét ismerteti. Vánk Sándor a nagybányai református oktatás történetére és a Híd utcai református iskolára emlékezik. A Presbiter oldalon a húsz éves Magyar Presbiteri Szövetség jubileumi ünnepségéről olvashatunk.

A lap Mozaik-oldalán Geréb Miklós és Muhari István jegyzete olvasható, egy betegágyon fekvők számára készült lelkigondozói füzetet ajánl az Olvasólámpa rovat, míg a Firka rovatban Adorjáni László lelkipásztor ezúttal az egyenlőségről készített karikatúrát.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

*

Újralapozható Harangszó-kollekció a világhálón

A Királyhágómelléki Presbiteri Szövetség (www.presbiteriszovetseg.gportal.hu) és Nőszövetség (www.kreknoszovetseg.gportal.hu) honlapján november végétől fellapozhatók, visszakereshetők a Harangszó 2007-től 2010 végéig megjelent lapszámai. A PDF-ben olvasható kollekció folyamatosan bővül a friss lapszámokkal.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.