A Harangszó márciusi első számából

2010. február 27., szombat

altA lap idei ötödik számának címoldalán Ravasz László 1921-ben kelt, máig aktuális március 15-i gondolatait közli. Milyen a te böjtöd? – teszi fel a kérdést vezércikke címében Kulcsár Árpád.

A lap második oldalán a márciusi ünnepekkel folytatódik Tőkés István Hétköznapok – ünnepnapok című sorozata. A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei a földrengés sújtotta Haitin segítettek. Élményeikről a Kitekintő rovatban olvasható összeállítás. Tizedik éve végzik az életmentés nehéz, de csodálatos szolgálatát az arad-mosóczi gyülekezetben. A függőségben szenvedőknek szervezett gyógyító hetekről Józsa Ferenc számol be.

Február 11-én volt a gályarab prédikátorok emléknapja. A lap egész oldalas összeállítással emlékezik az ellenreformáció áldozataira, a gályarabságot szenvedett hitvallók névsorát is közzétéve.

Könnyűzene? Istentiszteleten? – teszi fel a kérdést vitaindító cikkének címében Berkesi Sándor karnagy. A témában a szerkesztőség várja a véleményeket, hozzászólásokat pro és kontra.

A negyedik-ötödik résszel befejeződik a feketeerdői presbiterek bemutatkozásait tartalmazó sorozat a Presbiter-oldalon. A Mozaik rovat Wagner Erik jegyzetét, Péter Miklós humoros szakszótárát, valamint Moldova György gályarabokról szóló kötetének ismertetését tartalmazza.

A lapszámban Szabó Lőrinc és Juhász Gyula egy-egy verse is olvasható.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapját a lelkészi hivatalokban lehet megvásárolni és megrendelni. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Istent keresem

2 Móz 9

„De amikor a fáraó látta, hogy megszűnt az eső, a jég és a mennydörgés, visszaesett vétkébe, és konok maradt a szíve…" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink