A Harangszó májusi első számából

2010. április 28., szerda

altEmléktábla-avatásról, a Tőkés László Alapítvány díjátadójáról és a a Presbiteri Szövetség Nagyváradon tartott tisztújító közgyűléséről is ír a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

 

Alsóvalkón a gyülekezetben szolgált lelkipásztorok névsorát megörökítő emléktáblát avattak – olvasható a lap címoldalas tudósításában, id. Márkus László tollából.

Az anyák napi gondolatokat tartalmazó vezércikket E. Széles Mária, nyugalmazott teológiai professzorasszony jegyzi, Anyai örökség címen.

Az év első keresztelésére is sor került a bihardiószegi gyülekezet ünnepén – áll Jakó Sándor Zsigmond beszámolójában. A Lugosi Mihályról elnevezett élesdi szépolvasó verseny eseményeit Ciavoiné Létai Andrea összegzi, a Tőkés László Alapítvány idei, kisvárdai díjátadójáról Frigyesy Ágnes tudósít. A Presbiter oldalon részletes beszámoló olvasható a Presbiteri Szövetség Nagyváradon tartott tisztújító közgyűléséről.

A Mozaik oldalon pályázati felhívás és a lap Zenei ajánló című új rovata olvasható. A Harangszó egész oldalon emlékezik Tonk Istvánra, az Erdélyi testvéregyházkerület nemrég elhunyt főgondnokára.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.