A Harangszó júliusi első számából

2010. július 05., hétfő

altA 275 évvel ezelőtti erdőhegyi csatáról és a Generális Konvent komáromi üléséről is ír a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

 

Ünnepi istentisztelettel, előadással, irodalmi emlékműsorral és koszorúzással emlékezett az Erdőhegy-kisjenői gyülekezet a 275 évvel ezelőtti erdőhegyi csatára – derül ki a lap címoldalas tudósításából. Vezércikket Vörös Éva közöl Lelki családalapítás címen.


Tizenötödik alkalommal tartottak egyházmegyei kórustalálkozót a Zilahi Egyházmegyében, melyről Antal Erika közöl beszámolót. A siteri konfirmandustalálkozóról Tóth Zsimond tudósít, a lap Református élet rovatában.

Története során először tanácskozott Magyarország jelenlegi határain kívül a Generális Konvent. A Harangszó egész oldalas tudósítást közöl a révkomáromi eseményről.

A Zilahi Egyházmegyében folyó körzeti presbiterképzés eredményeiről számol be Sándor András. A Hidalmáson tartandó vezető- és munkatársképző táborba várják a fiatal presbiterek jelentkezését. A részletes felhívás a Presbiter-oldalon olvasható.

A Romániai Református Egyház bioetikai témákról szóló tanítását tartalmazó sorozat ezúttal a szervátületéssel foglalkozik. A Mozaik rovatban könyvajánló és Makay Botond anekdotája olvasható.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.