A Harangszó augusztusi második számából

2010. augusztus 03., kedd

altDénes József lelkipásztor első verseskötetéről, valamint az egyház és média kapcsolatáról is ír a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

 

Orgonaavató koncertet tartottak az ippi református templomban, az 1820-ban készült orgona felújítása alkalmából. A lap címoldalas tudósításban számol be a közelmúltban tartott ünnepi eseményről. Szintén a címoldalon olvasható Makkay Botond vezércikke, aki Kenyérszegés címen fogalmazza meg gondolatait a közelgő újkenyér ünnepe kapcsán.

A Református élet rovatban ezúttal Dénes József nagyzerindi lelkipásztor első verseskötetének megszületéséről, bemutatásáról, verseinek méltatásáról olvashatunk Csanádi János tollából.

Szeptember folyamán még várják a jelentkezőket a novemberi egyházkerületi szintű színjátszó találkozóra – derül ki Farkas Antal várad-velencei lelkipásztor nyilatkozatából.

A lap Hit és élet rovata ezúttal az egyház és média kapcsolatát vizsgálja. Használható-e a média az egyház kezében? – teszi fel a kérdést írása címében Adorjáni László lelkész, a református Agnus Rádió alapító-igazgatója.  

A Presbiter rovat közli az augusztus végén tartandó egyházkerületi presbiterkonferencia részletes programját, valamint tudósítást a szilágysági  Hidalmáson tartott nemzetközi református sajtótalálkozóról, melyen a Harangszó is képviseltette magát.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.