A Harangszó augusztusi első számából

2010. július 23., péntek

 

altA Diaszpóra Alapítvány missziói útjáról és a belényesi gyülekezet múltjáról is olvashatunk a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lapjában.

A házasságról, családról, nemiségről szóló résszel befejeződik a Romániai Református Egyház bioetikai tanítását tartalmazó sorozat. Szintén a címoldalon olvasható Sándor Lajos vezércikke Pénzért mért imádság címen.

A Diaszpóra Alapítvány szervezésében egy hétig tartó gyülekezeti misszióra került sor a Fekete-Körös völgyében, kolozsvári teológiai hallgatók részvételével – számol be a Harangszó. A Gyülekezeti múltidéző című sorozat a belényesi gyülekezet történetét ismerteti, valamint összeállítást közöl Zsiskú János Belényesi-medencével kapcsolatos írásaiból.

A Presbiter-oldal a hegyközi presbitertalálkozóról és az anyaországi presbiterszövetség debreceni konferenciájáról közöl tudósításokat.

A Húsz éve írtuk sorozatban Bottyán Gyula A templomépítő című írását közli újra a lap.

Királyhágómelléki sajtómúlt címen a két világháború közti egyházi kiadványokat ismerteti Radványi Károly a Mozaik-oldalon. Bemutatkozik a Confessio.ro nevű új keresztyén könyvesbolt, a Derűs percek rovatban pedig Csohány János újabb anekdotája olvasható.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.