A görög Egyház támogatja a gazdasági válság miatt szenvedő népet

2010. május 17., hétfő

altA Görögországi Ortodox Egyház támogatni fogja „a szenvedő görög népet” a mostani gazdasági krízis idején – mondta Őboldogsága II. Ieronimosz, Athén és egész Görögország érseke Georgiosz Papandreu miniszterelnökkel a napokban tartott megbeszélésen.

„Tudjuk, hogy az EU által bevezetett kemény gazdasági intézkedéseket nyár után fogják erőteljesebben megérezni, ezért készülünk rá, tanítjuk a papságot, hogy megbirkózzanak a krízissel” – tette hozzá Gavriil Papanikolau atya. „Azt tervezzük, hogy élelmiszert, ruhát és más szükséges termékeket osztunk szét, és segítünk azoknak az embereknek, akik elveszíthetik a munkahelyüket, lelkipásztori és pszichológiai segítséget nyújtunk nekik.” „Az Egyház támogatni fogja a népet, ahogy ez mindig is volt” – hangsúlyozta a pap a megbeszélésen. (szedmitza.ru – szimandron.hu – 2010-05-17 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.