A chilei egyházak nagy károkat szenvedtek el a földrengéskor

2010. március 05., péntek

altA különféle felekezetek segélyszolgálatai Chilében arról tudósítanak, hogy a templomokban, egyházi épületekben is hatalmas károk keletkeztek a borzalmas földrengéskor.

A maulei és a bio bioi körzetekben szinte valamennyi kisváros és halászfalu romba dőlt, s a rengést kísérő szökőár még csak rátett a bajra – nyilatkozta a sajtónak Jorge Brito, a Crate katolikus fejélesztési iroda igazgatója. Sajnálatosan még mindig nő a halottak száma. Nincsenek megbízható adatok az eltűntekről, akiket valószínűleg a parti cunami sodort el. De a belsőbb területeken sem kisebb a kár. Egyes jelentések szerint a templomok és a kápolnák 90 %-a megsérült az ország középső és déli régiójában, sok az összeomlott egyházi épület is. A földrengés közelében fekvő parti körzetekben több pap és lelkész is meghalt. Úgy tűnik, hogy még mindig nem sikerült igazán felmérni a fölrengés katasztrofális következményeit. Nagyon sok helyen hiányzik az áram, a víz és az élelmiszer. Haitivel ellentétben Chilében a károk jó részét belső forrásokból helyre tudják hozni, de vannak súlyosabb károk is, amiket csak külföldi segítséggel lehet kijavítani. A károk mértéke a jelenlegi állás szerint meghaladja a 22 milliárd eurót. (Zenit.org – 2010-03-05 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.