reForrás

2013. április 03., szerda

Új névvel jelentkezik a Tiszáninneni Református Egyházkerület lapja. A megújult kiadvány első száma húsvétra jelent meg.

„Több, mint szerződés – a keresztyén házasság szövetség" – olvasható a reForrás húsvéti számában, melyben az óvodaválasztás fontos szempontjaival és húsvéti recepttel is várják az érdeklődő Olvasókat. A feltámadás ünnepére megjelent szám elején Egy nehéz ember húsvétja címmel olvashatnak igei meditációt Tóth Sándor lelkipásztor tollából és az apostoli hitvallás újabb szeletével is ismerkedhetnek az Elő Teológia rovatban.

A reForrás a nagy múltú kerületi újság, a megszakításokkal 1882 óta megjelenő Sárospataki Református Lapok jogutódja. A név egyrészt a reformáció vissza a forráshoz jelszavát, másrészt a református forrás gondolatát ötvözi. A tiszáninneni egyházkerület azért döntött a névváltoztatás mellett, mert szeretne nyitni "mindazok felé, akiknek nem sajátjuk az az örökség", ami alapján ismernék a kerületi lapot. A szerkesztők célja, hogy egységes stílusban továbbra is hírt adjanak a gyülekezetek és intézmények életéről, emellett pedig hatékonyabban szeretné megszólítani az egyháztól már elidegenedett réteget.

A lap ezután is évente négyszer (húsvétra, pünkösdre, reformáció ünnepére és karácsonyra) jelenik meg. Az ingyenes beköszönő szám után háromszáz forintba kerül majd a lap, vagy előfizethető egy évre kétezer forintért.

Forrás: reForrás, tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.